torsdag 11 juni 2009

Tack!

Hej!

Först, TACK!!! Till alla er som hjälpt mig i denna spännande valrörelse. Marit Paulsen fick över hälften av rösterna 51,46 % (221 489), Cecilia Wikström 4,12 % (17 746) Olle Schmidt 2,72 % (11 708) och sedan kom jag fyra med 2,41 % (10 386). Därmed "puttade" jag enligt några tidningar med mina snart 76 år ner ungdomsförbundets kandidat Fredrik Malm till femteplatsen 1,27 % (6 248). Tala om negativ syn hos medierna på äldre personer. Men väljarna såg annorlunda på det. Marit är ju 70 och Alf Svensson också 70+.

Det här visar hur viktigt det är att äldre syns och hörs i politiken för alla andra äldre i vårt samhälle. Vi måste vända synen på äldre människor till något positivt och då behövs positiva förebilder, som visar att äldre är en resurs och en viktig del av samhället.

Cecilia Wikström och jag har diskuterat hur hon kan ta ansvar för de frågor jag gick till val på: att vara äldres röst i EU, satsning på specialistcentra för människor med sällsynta sjukdomar och kamp mot den diskriminering, det våld och de övergrepp homo-, bi- och transsexuella människor utsätts för. Hon är positiv till det och jag kommer att backa upp henne allt vad jag kan.

På valvakan här i Stockholm i riksdagens restaurang sprängde jublet nästan taket när vi tog det tredje mandatet. Och nu ska vi njuta av segern. MEN, hälften av rösterna var Marit-röster. Många av rösterna måste ha kommit från människor som annars röstar på andra partier och kan mycket väl gå tillbaka till sitt "gamla" parti nästa år då vi går till val igen. Därför måste vi under det kommande året visa vad vi i Folkpartiet vill göra under den kommande fyraårsperioden. Och då räcker det inte med de sista veckorna före valet. Vi måste börja direkt efter sommaren.

1 kommentar:

 1. Har inget med ovanstående att göra utan endast en reaktion på din debattartikel i DN:

  Är det inte så att vi har läkarbrist överallt? Vad beror det på? Till största del för att landstingen har valt en lönepolicy som är helt tokig. Inte konstigt att läkare söker sig till bättre betalda arbetsgivare. Att det sen får en negativ konsekvens i form av dålig kontinuitet är väl knappast läkarens fel? Hade alla läkare som idag jobbar för bemanningföretag jobbat för en attraktiv AG istället där inte jantelagen får styra lönesättningen så är jag helt säkert på att bristen inte hade varit så akut.
  Det är som alltid när höglöneyrken diskuteras! Läkare är värd en betydligt högre lön än idag. En AT-lön som idag ligger på som sämst 23500 är helt sannslös och helst obetald övertid! Vem tror du utbildar sig 5,5 år + 1,5 år AT + 5 år ST och sen tackar och bugar när landstingen erbjuder dåliga löner och ännu sämre arbetsvilkor. Jag är förvånad att landstingen har några läkare kvar. Hoppas och tror att ett skifte sker snart i läkarfackets styrelse.
  Hoppas ni läkare som läser det här inser att ni är uppskattade och struntar i jantelagen och strävar efter bättre vilkor. Vi är många som är förvånade när vi hör vilka låga löner ni har och vilka arbetsförhållanden ni ställer upp på.
  Noterar att jag kommenterar grundlöner, d.v.s utan jour, OB, övertid och liknande. För det är inte intressant att veta vad lönen blir om man jobbar 60-70 timmar i veckan och kanske dessutom har en privatpraktik vid sidan om.
  Och till Birgitta, jag tycker du ska vara väldigt tydlig med att inte skylla på läkarna när det gäller dom problem som uppstår när man använder sig av hyrläkare. Nej, jag menar riktigt tydlig!!!
  Vidare tycker jag det är bedrövligt när jag inte förstår vad min läkare säger, så lösningen med massor av läkare från andra länder finner jag tvivelaktig. Jag vet många som aktivt väljer bort läkare med utländskt namn för att de är rädda att inte förstå vad de säger. Jag vill verkligen FÖRTYDLIGA att det är inga invandrarfientliga tankar utan rent praktiska. Jag vill kunna förstå vad min tandläkare/läkare säger!
  Problematiken i Sveg tror jag inte man löser med de lösningar du presenterar. En lösning som jag tror på är hyrläkare fast som knyts lite längre perioder, för att få lite bättre kontinuitet, med förslagsvis mycket högre lön och eventuellt andra förmåner. Men vill du inte bo i Sveg så vill du inte oavsett lön och förmåner.

  SvaraRadera