torsdag 16 september 2010

Nu gäller det

I skrivande stund är det tre dagar kvar av valrörelsen. Sedan är det väljarnas dag, söndag.

Opinionssiffrorna är lovande men jag är bränd från tidigare valrörelser och tar inte ut något i förväg, det är bara att jobba på för att vinna ännu fler röster för Folkpartiet och för Alliansen. Jag har i valrörelsen rest runt framför allt i norra och mellersta Sverige. Jag har mött främst äldre väljare och de har varit många.

Även om jobbskatteavdraget varit en av de frågor man tagit upp så är det ändå sjukvården och omsorgen som tilldragit störst intresse: hur vi får råd med den när det blir allt fler äldre. Svaret är ja, om vi satsar kraftfullt på att förebygga ohälsa hos äldre, att använda läkemedel rätt, att stimulera forskning om vilka behandlingsmetoder äldre har nytta av och att se till att insatserna för människor med demens och/eller många ohälsoproblem samordnas effektivt, då finns miljardbelopp att vinna, miljarder som kan användas för att stärka vården och omsorgen för äldre.

Det här är något vi måste arbeta vidare med under den kommande mandatperioden. Vi vet vad som behöver göras, nu handlar det om att göra det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar